Thaise voetmassage

De Thaise voetmassage is een zeer ontspannende massage van de voeten en de onderbenen.Deze massage  bevordert de bloedsomloop en dat  geeft een gunstig effect op het lichaam en het gestel.

Verder helpt de massage om afvalstoffen te verwijderen. Ook wordt stijfheid gereduceerd en souplesse bevorderd.


Thaise voetmassage is een alternatieve geneeswijze die het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam activeert. Bij Thaise voetmassage worden de drukpunten op de voetzool met een massagestokje gestimuleerd. Een van de voornaamste doelen van deze vorm van voetmassage is de vermindering van spanning op lichamelijk en psychisch gebied. De massage verbetert de doorbloeding, activeert de organen en stimuleert de zenuwbanen.. De Thaise voetmassage wordt opgebouwd met wrijfbewegingen over de gehele voet om de voet op te warmen. Daarna volgen lichte knedingen en acupressuur. De organen van de mens zoals hart, longen, maag, darmen en nieren zijn in de vorm van meridianen terug te vinden op de voetzool. De voetzoel wordt volgens deze visie gezien als de spiegel van het lichaam. Door acupressuur met een massagestokje uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool worden de organen gestimuleerd. Deze massage wordt meestal als aangenaam ervaren. Sommige mensen voelen tintelingen en prikkels. In sommige gevallen kan een (lichte) pijnprikkel voelbaar zijn. Dit wijst vaak op een blokkade van de energiestroom. Door deze punten zacht aan te drukken en te masseren kan een blokkade worden verminderd of opgeheven.


Voetmassage wordt verondersteld het lichaam tot rust te brengen en de delen die door stress uit balans zijn geraakt van voldoende bloed en energie te voorzien. Volgens deze visie kunnen er, door het volledig stimuleren van het lichaam tijdens een voetmassage, afvalstoffen vrijkomen, die emoties kunnen losmaken.

Eva Vavrinecz massage harmony Eindhoven

terug naar Massages >>

© 2017 Massage Harmony Eindhoven. All Rights Reserved.